De motorexamens AVB en AVD met Spoedcursus Motorrijbewijs Breda

Spoedcursus Motorrijbewijs Breda motorexamens AVB en AVD

Motorexamens AVB

Het motor praktijkexamen bestaat uit 2 examens, het AVB examen en het AVD examen. Het eerste examen AVB is de voertuigbeheersing en bestaat uit de bijzondere verrichtingen. Het tweede examen AVD is de verkeersdeelneming op de openbare weg.

Het eerste examen AVB bestaat uit 4 clusters die als volgt zijn ingedeeld:

  • Lopen en parkeren met de motor (1 oefening);
  • Bijzondere verrichtingen bij lage snelheid (6 oefeningen);
  • Bijzondere verrichtingen bij hoge snelheid (3 oefeningen);
  • Remoefeningen (3 oefeningen).

In totaal zijn er 13 bijzondere verrichtingen verdeeld in 4 clusters. Op het examen krijgt men 7 bijzondere verrichtingen waarvan er minimaal 5 voldoende dienen te zijn, eventueel na een herkansing. Echter mogen niet 2 oefeningen fout zijn in dezelfde cluster. Gebeurt dit wel dan wordt het examen toch als onvoldoende beoordeeld. In elke cluster krijg je een verplichte oefening. Je vaste instructeur neemt alle oefeningen goed met je door zodat je optimaal bent voorbereidt voor het eerste deel van je examen.

Spoedcursus Motorrijbewijs Breda motorexamens AVB en AVD

Motorexamen AVD

Nadat je geslaagd bent voor het AVB examen kan het tweede gedeelte, het examen verkeersdeelneming AVD gepland worden.

Motorrijders moeten tegenwoordig een apart theoriecertificaat in hun bezit hebben voor de motor categorie, dit certificaat kan men tijdens de rijopleiding behalen mits men in het bezit is van het autorijbewijs. Kandidaten die nog geen autorijbewijs hebben dienen het theoriecertificaat vooraf in het bezit te hebben.

Spoedcursus Motorrijbewijs Breda motorexamens AVB en AVD